Често задавани въпроси

Намерете отговорите на често задаваните въпроси от клиентите, които се интересуваха от изработката на уеб сайт при нас.

Трябва ли да имам домейн и хостинг?

За да имате уебсайт Ви трябват домейн и хостинг. Ако нямате закупени Ви препоръчваме да си регистрирате във Суперхостинг.

Домейна е името, което използват посетителите за да ви намерят. Името на домейн е като уличен адрес, който насочва хората към местоположението на Вашия уебсайт.

Хостинг е заделено място на сървър за файловете на вашия уебсайт, позволявайки им те да бъдат достъпни в интернет. Там се намира информацията, която посетителите виждат.

След като закупите хостинг и домейн трябва да ни изпратите достъп до cpanel за да можем да работим.

Каква е цената за изработка на сайт?

Цената за дизайна и изграждането на всеки един сайт е индивидуална и зависи от неговите функционалности и модули. Работните часове, които са необходими за разработката на уеб сайта също са определящи за неговата цена.

Предлагаме най-добра цена за изработка на уеб сайт в съотношение качество – цена.
Ние даваме гаранция, че изработените от нас уеб страници ще бъдат актуани с новите тенденции в уеб диайна и програмирането. Те ще работят бързо, надеждно и безупречно.

Колко време отнема нова изработка на нов сайт?

В зависимост от сложността на вашия проект (тип, SEO, плъгини, начини на плащане и доставка, API и т.н.), може да отнеме между 10 работни дни до 6 месеца за проектиране, разработка и стартиране.

Най-често това зависи от типа на сайта, сложността и платформата, която сте избрали. Според нашия опит създаването на информационното съдържание обикновено отнема най-дълго време.

Ще бъде ли удобен за мобилни устройства?

Да, за всяка една страница която разработваме ние правим десктоп и адаптивен дизайн. Това гарантира, че всички страници ще се виждат добре. Както на компютър, така и на мобилни устройства, като телефони и таблети.

Адаптивният дизайн и оформление се основава на предоставянето на отлично мобилно потребителско изживяване: бързи скорости на изтегляне, богато медийно съдържание, което да поддържа интереса на вашата целева аудитория и лесна навигация със сензорен екран.

Правите ли WordPress сайтове?

Изработката на WordPress сайтове е тенденция. Уеб сайтовете могат да бъдат разработени и с помощта на други платформи. Такива са OpenCart, Laravel и много други, но WordPress е този, който се отличава от всички.

WordPress е много удобен и гъвкав при създаването на всякакъв вид уеб сайтове, но има накой ограничения. Той Ви позволява да управлявате страниците си сами и да правите промени според нуждите.

WordPress се поддържа от общност от разработчици и се интегрира добре с повечето системи и инструменти на трети страни.

Ще мога ли да актуализирам съдържанието?

Да, можете да продължите да актуализирате уебсайта си, след като бъде изграден и ние също бихме препоръчали това. Препоръчваме актуализирането на съдържанието да се прави поне веднъж в седмицата.

Важно е да поддържате сигурността, системата и плъгините или модулите актуални. Ако не поддържате уебсайта си актуализиран с ново съдържание, има възможности да загубите онлайн видимостта си в търсачките.

Правите ли оптимизация, когато го изграждате?

Да, ние оптимизираме мета заглавията, описанията и HTML кода на всяка една страница при нейната разработка. Това обаче не винаги е достатъчно за търсачките.

Хубаво е да поставите линкове към Вашия уебсайт в социалните мрежи, както и в различни директории и публикации в интернет. След време може да се наложи да използвате и други услуги за SEO оптимизация на страниците по вътрешни и външни фактори.

Предлагате ли при изработка и поддръжка на сайт?

Да, предлагаме поддръжка на страниците, ако Вие нямате време да се занимавате с това. Поддръжката може да е техническа или свързана с редактиране и добавяне на ново съдържание.

Поддържането на един уебсайт актуален е от решаващо значение, за да се гарантира, че той работи с пълен капацитет. Ако не се поддържа актуално съдържанието и информацията той няма да ангажира и задържа посетителите.

Правите ли редизайн на вече направени страници?

Да, ако имате нужда от нов дизайн или добавяне на нови или премахване на стари модули или елементи във страниците.

Редизайнът на един уебсайт може да отнеме време. Но той би помогнал за генерирането на повече потенциални клиенти, когато се направи с правилната стратегия.

Когато сте планирали редизайн на дадена страница или всички страници, ние ще Ви помогнем в избора на най-добрия дизайн и модули за да постигнете Вашата цел.

Какво се случва, ако сайтът ми се повреди?

Сайтът може да се повреди поради ред причини, като временни проблеми, обновяване софтуера на сървъра, проблеми с уеб хостинга и т.н. Вашият сайт може да е бил хакнат или да се дължи на техническа грешка, която трябва да бъде коригирана.

Няма защо да се притеснявате защото всеки един хостинг доставчик прави седмични и месечни бекъпи на своите сървъри.

При необходимост ние можем да анализираме възникналия проблем и да предоставим решение въз основа на него.

Безплатна консултация за Вашият проект

Имате идея за проект? Обадете ни се! Заедно ще обсъдим Вашата идея и изисквания относно проекта, който желаете.

Ние ще Ви препоръчаме и насочим, как би било най-добре да реализирате Вашият проект и да постигнете целите.